_77A4064.jpg

NEOPOREČNOST SKOZI ROKE ZAPOSLENIH

Rdeča nit poslovanja temelji na dobrem počutju zaposlenih, saj verjamemo, da je to pozitivno energijo moč čutiti tudi v končnih izdelkih. Prav vsak kos je narejen v pozitivnem duhu ljudi, ki jim ni vseeno za svet in okolje v katerem živimo. “Slow fashion”, “butična izdelava” in “družini prijazno podjetje” pa pri nas niso prazni pojmi, vendar vodilo in zagotovilo, da bo tako tudi ostalo

ZGODBA, PREPLETENA S SKRBJO ZA OKOLJE

V Zuyo smo že od samega začetka vtkali idejo o odgovornosti do okolja. To se odraža v stremenju po karseda ekološki proizvodnji po načelu “zero waste”, nizkem ogljičnem odtisu izdelkov, uporabi evropskih materialov in materialov pravične trgovine ter predelavi odpadkov. Enakim merilom je podvržen tudi sam proizvodni obrat, ki vključuje ogrevanje na biomaso ter zbiranje in uporabo deževnice.

_77A3944.jpg

ZUYA_who_made_my_clothes.jpg

ZAVEZA ZA PRIHODNOST

Ker smo zvesti načelom trajnosti, odgovornosti in kakovosti, našo dejavnost razvijamo postopoma, korak za korakom. Prav ta zmernost v nas krepi zavedanje, da želimo izdelovati le tisto, kar ljudje potrebujejo, brez neuporabnih dodatkov in nepotrebnih presežkov. Zato tudi v prihodnje ostajamo zavezani družinski tradiciji, ki ni zasidrana v pohlepu, temveč v izdelovanju najbolj kakovostnih izdelkov od ljudi za ljudi.

OD SKROMNIH ZAČETKOV DO OBČUTNIH DOSEŽKOV

Zgodba o Zuyi se je začela odvijati leta 1991, ko se je Jana Zupanc po 15ih letih dela v težki konfekciji odločila, da skupaj z možem Francijem začne plesti svojo zgodbo.

Vse se je začelo v sobici, komaj kaj večji od šivalne mize, kjer je pod novo znamko ukrojila in sešila prvi kos spodnjega perila. Po začetnih uspehih se je delavnica postopoma 

razširila v ostale prostore hiše, leta 2000 pa se je udomačila v novo sezidanem prostoru nad garažo.

Štiri leta kasneje je vajeti prevzel sin Uroš, ki sta mu bila škarje in platno malodane položena v zibelko. Z njima mu je že pri petih letih uspelo ukrojiti krilo, ki ga je mama nevedoč prodala kot svoj izdelek.

Leta 2007 so proizvodnjo preselili na sedanjo lokacijo v Mavčičah, ki poleg domačih zaposluje devet šivilj, ekipi zaposlenih pa sta se kmalu pridružili še dve trgovki, ki skrbita za samostojno trgovino v Kranju.

Prva_delavnica_crnobela.jpg